Räätälöityä
ruiskupuristamista

Suunnittelemme ja valmistamme eri teollisuusaloille muoviosia ja muoviesineitä ruiskupuristustekniikalla. Ruiskuvalu on tärkein muoviesineiden valmistustekniikka. Ruiskuvalukoneessa sulaa kestomuovia puristetaan paineella muottiin, jossa esine jäähtyessään jähmettyy muotin muotoiseksi.

Tarjoamme käyttöönne pitkäaikaisen valmistustekniikan kokonaisosaamisen kestomuoviosien ja -tarvikkeiden ruiskupuristukseen. Pystymme tekemään pieniä ja suuria muoviosia ja –esineitä painoltaan 0,3 grammasta aina puoleentoista kiloon.

Palveluihimme kuuluvat tarpeen kartoitus, suunnittelu ja tuotekehitys, muotin suunnittelu, muotin valmistus. Muoviosan automaattisen valmistuksen yhteydessä tuotteeseen voidaan painaa esimerkiksi logo. Valmistuksesta osat menevät joko suoraan pakkauksiinsa tai jatkokokoonpanoon.
24/7-logistiikkapalvelumme huolehtii tuotteiden toimituksesta edelleen asiakkaan määrittämään toimitusosoitteeseen. Vaihtoehtoisesti varastoimme tuotteet omaan varastoomme ja toimitamme varastoseurannan mukaisesti edelleen asiakkaan kohteisiin.

Suunnittelu ja testaus

Olemalla mukana yrityksenne tuotekehityksessä tai tuotannon suunnittelussa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa pystymme tuomaan tuotteidenne laatuun tai peräti muotoiluun sekä tuotteenne kokonaislaatuun uusia näkökulmia valmistusteknisen tietämyksemme ja muoviraaka-aineiden osaamisellamme.

Suoritamme valmistettaville tuotteille aina alkukartoituksen, jolloin selvitämme käyttötarkoituksen ja käyttöympäristön. Muoviosan valmistukseen ja raaka-ainevalintaan vaikuttavat esimerkiksi lopullisen tuotteen käyttölämpötila, UV-säteily ja kemiallisten aineiden kosketus. Suunnitteluvaiheessa kartoitamme myös valmistettavan muoviosan lujuus-, jäykkyys-, joustavuus- ja palonkestävyysvaatimuksia.

Suunnitteluvaiheessa suoritamme myös lujuustestauksia erikoismittauksilla, joiden avulla varmistamme valmistettavan osan toiminnan, kokoonpanon sekä varmistamme raaka-aineiden toimivuuden.Mallinnus ja muotti

Suunnitteluprosessiin päätteeksi tehtävän mallinnuksen avulla valmistamme muotin ja aloitamme koevalmistuksen. Muotti tai työkalu on kappaleen muodon kannalta tärkeä ja jokaisella erilaisella kappaleella on oma muottinsa. Muotin suunnittelussa otetaan huomioon tuotteen geometria, käytettävä muoviraaka-aine, ruiskuvalukoneen tyyppi ja kokonaisprosessi sekä muotin konstruktion ja tuotantoautomaation vaikutus työkalun toimintaan koko käyttöiän aikana. Muottia suunniteltaessa huomioimme myös valukappaleen kutistumisen ja pyrimme minimoimaan valuvirheiden mahdollisuuden. Testauksilla ja mittauksilla varmistamme muotin toiminnan jo suunnitteluvaiheessa, näin vältämme kalliit virheet muotin valmistuksessa ja koekäytössä.

Muotit valmistetaan kovaksi karkaistusta teräksestä. Meillä on alan parhaimmat ja luotettavimmat yhteistyökumppanit muottien vaativaan valmistukseen.

Asiakkaan omat muotit

Suoritamme ruiskupuristusvalmistusta myös asiakkaan valmiiden muottien avulla.

Valmistus

Valmistamme erityyppisiä muoviosia ja esineitä, jotka ovat painoltaan 0,3 g – 1,5 kg ja muodoiltaan hyvinkin millintarkkuutta vaativaa yksityiskohtien työstöä. Suunnitteluvaiheessa tehtyjen selvitysten avulla saamme selville raaka-aineen valintaan vaikuttavat asiat. Raaka-aineet on ammattitaidolla valikoituja kestomuovimateriaaleja. Käytämme valmistuksessa myös kaiken tuotannossa syntyneen ja muun edelleen käytettäväksi soveltuvan hukka- ja kierrätysmateriaalin.

Tuotantomme on pitkälle automatisoitu, kone- ja laitekantamme on nykyaikainen ja erittäin monipuolinen. Tuotannossamme on 17 ruiskupuristuskonetta erikokoisten ja erimallisten osien valmistukseen. Ruiskupuristuksen sulkuvoimat vaihtelevat 50 tonnista aina 500 tonniin. Koneet on varustettu roboteilla, jotka huolehtivat tuotteiden automaattisesta valmistuksesta ja haistelevat mahdolliset vialliset tuotteet kierrätykseen. Metallisten lisäosien saaminen tuotteeseen sen valmistusprosessin aikana mahdollista, sillä koneidemme ruiskutus- ja sulkuyksikkö on toimii myös pystyasennossa.

Robotisoidun tampopainosolun avulla saamme tuotteisiin esimerkiksi asiakkaan logon tai muun tuotepainatuksen.

Valmistuksesta muoviosat menevät sellaisenaan joko suoraan pakkauksiinsa tai jatkokokoonpanoon.

Jälkikäsittely

Robotisoitu tampopainosolu ruiskupuristuskoneen yhteydessä mahdollistaa esimerkiksi logon tai muun painatuksen painamisen puristettuun kappaleeseen.

Kokoonpano

Suoritamme myös kokoonpanon puristamillemme kappaleille tarpeen mukaan automatisoidusti. Pienemmät sarjat ja monimutkaisemmat kokoonpanot toteutamme perinteisillä menetelmillä.
Kokoamme tuotteet asiakkaamme haluamaan valmiuteen, lisäämme tiivisteet tai muut tarvittavat lisävarusteet. Varustamme tuotteet GTIN- eli viivakoodeilla.

24/7 Logistiikkapalvelu

Atplastin suoraseurantaan perustuva 27/4-logistiikkapalvelu pitää sisällään pakkaamisen, varastoinnin, varastotilanteen seurannan, kuljetuksen ja muun logistiikan niin sopimusvalmistuksen asiakkaillemme kuin mattojen jälleenmyyntiverkostolle. Pitkäaikainen kokemus useiden isojen kaupparyhmittyjen ja satojen jälleenmyyntipisteiden suoraseurannasta eli yhteydestä suoraan asiakkaidemme varastoihin varmistaa kaikille asiakkaillemme logistisen huollon toimivuuden.

Atplast 24/7 logistiikkapalvelu hoitaa toimitukset myös Suomen rajojen ulkopuolelle ympäri maailmaa.

Pakkaaminen

Suurin osa koneistamme on varustettu nivelvarsiroboteilla, jotka mahdollistavat kappaleen pakkaamisen ja nopean jälkikäsittelyn automatisoinnin uudellekin tuotteelle.

Varastoseuranta

Palvelut skaalautuvat yrityksenne tarpeen mukaan. Seuraamme sopimusasiakkaidemme varastotilannetta päivittäin, jolla huolehdimme tarvittavat tuotteet oikean paikkaan oikeaan aikaan. Valmistamme ja toimitamme niin muoviosia kuin mattoja asiakkaidemme varastotilanteen ja sopimuksen mukaan. Palvelukokonaisuus sisältää tarvittaessa varastoinnin tuotteille, sekä varoittaa hälytysrajojen avulla mahdollisten varastotäyttöjen tarpeesta. Huolehdimme lisätilaukset automaattisesti.

Palvelumme avulla asiakkaamme voivat vähentää turhia tuotevarastointeja ja säästää aikaa, vaivaa ja kustannuksia

Kuljetus

 

Muut logistiikkapalvelut

 

Miksi Atplast?

Miksi Atplast?

 • vankka osaaminen
 • pitkä kokemus ruiskuvalusta
 • automatisoitu tuotanto
 • raaka-aineiden tuntemus
 • monipuolinen kone- ja laitekanta
 • varmat ja nopeat toimitukset

24/7

Kokonaispalvelua

 • kuvista valmiiksi tuotteiksi
 • asiantuntijan tukea suunnitteluun
 • muottien suunnittelu ja valmistuttaminen
 • valmistus
 • jälkikäsittely, kokoonpano ja pakkaus
 • 24/7 logistiikkapalvelu; suoraseuranta, varastointi, toimitukset
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Puh. 020 7890 230
asiakaspalvelu@atplast.fi

Ylös
 

Yhteystiedot

OTA YHTEYTTÄ

Puh. 020 7890 230 tai asiakaspalvelu@atplast.fi
AtplastAtplast Oy, Kymenrannantie 8, 47400 Kausala, 020 7890 230, asiakaspalvelu@atplast.fi tai etunimi.sukunimi@atplast.fi, Facebook

© Atplast Oy | Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Sektori | 2018   EU  Leverage from the eu